15 May 2008

Danmarksmesterskaber i 15m Svæveflyvning

Så er jeg hjemkommet fra 14 dage på Arnborg, syd for Herning, hvor den har stået på DM i svæveflyvning. Det er andet år jeg deltager, i 2007 blev jeg nr. 23 ud af 24 og vi havde 6 flyvedage.

Til dette års DM fik vi 10 ud af 11 mulige flyvedage og vi kunne måske også havde fløjet den ekstra dag. Det var fantastisk vejr og vi fik fløjet mellem 200km og 400 km hver dag... det var enormt hårdt at flyve så mange dage i træk, det var rigtig godt at vores organisering med mad og forhold var 100% i orden så havde vi det overskud som der var behov for at konkurrere på så mange dage i træk, normalt bliver vi afbrudt af vejret et par dage hist og her. Største delen af flyvningerne foregik i tørtermik, det betyder at der ikke var skyer på himlen, dette medfører at man skal holde sig noget mere sammen med andre når man flyver så man kan hjælpe hinanden med at finde den kraftigste termik og derved komme hurtigst rundt, og i det hele taget komme rundt. Endte man alene og uden andre fly i nærheden kunne det godt blive en svær opgave at holde sig i luften hele vejen rundt på opgaven.

Der er rigtig mange fly som flyver sammen i tørtermik, det kan nok bedst beskrives med at koncentrationen er på niveau med at man triller 180-200km/t på motorvejen og man ikke er alene på vejen. Den største "gaggle" (når vi snurrer mange sammen i boblerne) som vi oplevede var på 25 fly i en boble, flyene fordelte sig fra 300m og op til 1100m. Dette var en tornado af glasfiber som udgjorde et imponerende syn i lufthavet. Jeg lå selv i bunden og kunne kigge op i orkanens øje.

Jeg blev i perioden bedre og bedre placeret og med den meget flyvning føltes det næsten som at jeg har deltaget til to mesterskaber med al den erfaring som er blevet høstet. Mine 2 hurtigste dage var den næst sidste hvor jeg med 109km/t placerede mig som nr. 10 ud af 18, og den sidste dag fløj jeg ligeledes 109km/t og blev placeret nr.12 ud af 18.

Det giver enormt meget erfaring at flyve konkurrence, specielt når det er et DM felt som man ligger i og kan lære af.

Samlet set endte jeg på nr 15 ud af 18. Min målsætning var at forbedre min placering fra sidste år og det lykkedes, jeg har rykket fra en anden plads i bunden til en fjerde plads. Det vigtigste er dog at jeg har kunne mærke en klar forbedring i forhold til at kunne placere mig "stabilt" i feltet af konkurrenter, næste år bliver der kamp til stregen i midterfeltet!

Resultater og filer kan findes på den officielle side http://dm.dsvu.dk

No comments: