29 June 2007

Flyveplan.dk

Fik tilsendt et link til http://www.flyveplan.dk

Det er et program som kan bruges til at planlægge VFR flyvninger i danmark. Dens mest intressante feature syntes jeg er at den kan hente TAF, METAR og NOTAM online og vise de som er relevante for den rute man ligger. Desuden går den lige ind og oversætter hvis

Jeg er ikke selv helt klar til TMG endnu, men jeg bad en VFR/TMG ekspert fra klubben om hans mening ;)

VFR manager, er et udmærket produkt har brugt det tidligere og har leget lidt med at sætte det op til TMG, jeg nåede dog til den konklusion at når vi ikke skal lave meget præcise beregninger på brændstofmængder osv. så er den ikke nødvendig til TMG flyvning.

Desuden er den temmelig svær at sætte op til en HK36 Dimona, mange af de oplysninger der skal bruges er end ikke er at finde i vores manualer. Dog til direkte planlægning af en rute er det et ganske udmærket produkt, men synes nu ikke den klarer det bedre end hvad du selv kan ordne med et kort.
Personligt synes jeg at der er så få rapportpunkter, VOR, NDB, navaids etc etc. at det er meget nemmere at kaste et blik på et kort end det er at få programmet til at udvælge to punkter til dig. Bare min mening. :)

Men tag og prøv den på http://www.flyveplan.dk, der findes også gode oplysninger direkte på hjemmesiden til briefing/planlægnings formål.

No comments: