26 October 2007

Valgkamp på brugeroplevelser med .Net med Ajax

Der er godt gang i de mange parti websites og de har valgt mange rigtig spændende løsninger til at komme tættere på deres vælgere. Det er meget indspirende at surfe rundt på deres mange spændende ide'er! Thumbs up til udviklerne. Det var den første

DR har lavet en fin blå bog over partierne.

Jeg har kort gennemgået alle deres sites og her er min top 5 liste sorteret på brugeroplevelse!

#1
http://www.radikale.dk/ køre de deres parti program med flash film stumper. De har youtube video blogs. Alle steder hvor de omtaler steder har de fået det til at spille sammen med en google map løsning til f.eks. events og valgkredse. Siden er fin men den som virkelig sparker numse er http://www.radikale.net/, den har en rigtig fin menu som benytter noget http://demos.mootools.net/Fx.Slide til at lave http://www.radikale.net/Pages/Misc/GlobalFrontpageTop.aspx, en fræk lille sag. Den har en masse relationsbygning mellem medlemmerne og er helt med på noderne. Om den kører noget Community server er jeg lidt i tvivl om, og hvor meget den spiller på facebook er også ukendt, men det ser ud til at hænge rigtig godt sammen.

#2
http://www.konservative.dk/ har valgt at friske op med et boble look, deres billed og grønne tema gør det godt men top menu tekster og teksterne mange steder er svære at læse. De kører også hårdt på med blogs og har en ret lækker fremvisning af kandidaterne.

#3
http://socialdemokraterne.dk/ kører aspx men bunden af siden skriver "Socialdemokraterne 2006" og layoutet er af en ældre dato. De har dog gjort en del ud af de personlige sider og her kan man finde youtube, flickr samt facebook i brug, det er faktisk løst meget pænt, den del af siden er lidt pænere end min #2, men resten af siden trækker ned.

#4
http://www.venstre.dk/ er php og har noget Venstre TV som udnytte flash til at fremvise valg programmet, hele venstre tv er bare en stor flash fil. Udover den store Venstre TV flash filer er der ikke andet end gamle løsninger på resten af siden, navigationen er svær og tung... og jeg tror deres flash trækker lidt på deres båndbredde.

Resten har en delt #5 / bund plads da de ikke rigtig skiller sig fra hinanden i mine øjne...Der er ikke noget nytænkning rent bruger oplevelsesmæssigt.

http://www.kd.dk/ kører TYPO3 og har meget fint look men kun basal funktionalitet.

http://www.enhedslisten.dk/ kører på drupal og er ret "TheVoice"/MTV i sin stil, den er pæn, men der er ikke noget at skrive om fra den side....

http://www.danskfolkeparti.dk/ har en asp side som er IE orienteret og lugter lidt af netto når man ser PK's ansigt med et lille brev som ikon ved siden af en indkøbskurv logo til shoppen.

http://nyalliance.dk har en php løsning med kun de basale funktionaliter, men den ser da pæn ud.

http://www.sf.dk/ har en ældre php løsning og virker næsten hjemmebrygget.


Thumbs up til http://radikale.net/ og deres brug af web teknologier til at komme nærmere deres vælgere. Jeg synes det er rigtig lækkert implementeret, det er kun top 3 jeg synes lever op til mine forventninger, venstre og "#5" siderne er simpelthen skuffende på deres brug af online mulighederne og hvis valget var på brugeroplevelse har de en del at indhente.

De var min mening og har du en anden så er det godt for dig >;)

No comments: