28 February 2006

Den tynde linie mellem racisme og ikke racisme

Artikel: Which Privileges for Islam?

Kernen i artiklen:

The key distinction is whether Muslim aspirations fit into an existing framework or not. Where they do, they can be accommodated, such as in the case of:

Adherents of other minority religions may get a holiday off, wear beards, or dispose of their dead in private burial grounds -- so why not Muslims?

In contrast, special privileges for Islam and Muslims are unacceptable, such as:

The dividing line in each instance is whether Muslims accept to fit the existing order or aspire to remake it. Working within the system is fine, taking it over is not. In American terms, Muslims must accept the framework of the Constitution, not overturn it.


Netop denne artikel udtrykker det som jeg tror rigtig mange mennesker kan tilslutte sig at Islam skal fungere under nøjagtigt samme vilkår som alle andre religioner, hverken mere eller mindre.

Det er i den forbindelse vigtigt at skældne tydeligt mellem de fundamentalistiske dele af det muslimske samfund og de som har tilpasset sig vores værdier og lever efter vores normer. At omtale det som en stor masse og gang på gang undlade ordet fundamentalister fører til at det pludseligt ikke længere er fundamentalisterne som er problemet men religionen islam som opfattes som problemet, og det er den jo ikke mere end alle andre religioner på denne planet.

Alle fundamentalister/ekstremister er negative krafter, ligegyldigt hvilken religion eller samfund de lever i.

En anden artikel: Religious Terrorism vs. Free Speech

En anden intressant artikel som omhandler religiøse ledere i mellemøsten. Jeg er sikker på at der findes muslimer i danmark som ikke tilslutter sig at man skal slå folk ihjel over tegninger , bøger eller film og som heller ikke ønsker sheria lov og heller ikke ønsker nogen form for særstatus overfor loven, bare en håndfuld er nok til at bevise at man ikke kan sige at alle muslimmer ønsker de religiøse forhold som findes i afganistan eller iran, eller hvor man nu kan finde skræmme scenarier. Det er forresten heller ikke alle i iran eller afganistan der synes at deres forhold er en drøm for muslimer :P

Racisme handler om at gøre folk man ikke kender til fjender, det er en kraft som skal bekæmpes på alle niveauer, den kan starte krige og føre til vold, mishandling og død. Det er i den forbindelse utroligt vigtigt at man får sat de rigtige betegnelser på de grupper man omtaler, ellers fører det hele blot til et sted vi ikke ønsker at være, nogen af os.

Vi er alle racister på et eller andet niveau, men vi må ikke lade det påvirke vores dømmekraft uden en vis form for selvkritik og rationalisation.

No comments: